deutsch english español
   
   
     
 

Participant: Stefan Roman
Perioada: 21 august 2002 - 3 martie 2003
Zona: Cordiliera andina si altiplanoul din Peru, Bolivia, Chile si Argentina, bazinul Amazonului bolivian, Patagonia
Distanţa: 7088 km


 
     
Informaţii utile
Etapele Transandina 2002 - 2003

Puno - Juli - Desaguadero
30.08 - 31.08

Băgami-aş picioru. Este o dezinformare totală. Toate ambasadele îmi spun că nu-mi trebuie viză pentru Bolivia. Si ieri, când vroiam să trec frumos în Bolivia, la Desaguadero, îmi zic ăia că-mi trebuie viză. Că s-au uitat şmecherii pe o lista, cu trei coloane. Si România, normal este pe a treia, cu toate ţările lui peşte. Nu le trebuie viză la moldoveni, dar nouă...... peste tot pe internet scrie că nu trebuie.... Na oricum, acuma am venit cu un maxitaxi la Yunguyo, aici este consulat bolivian, numai că e duminică. Am sunat la uşă dar n-a deschis nimeni, oricum, consulul cred că consulul stă acolo. Aşa că mai încerc mai tarziu.

Veste bună. Ultimele doua zile, de la Puno la Desaguadero m-am dat cu biţa. Mă bucur tare mult c-am reuşit, la condiţia mea fizică actuală, la 3800-4000 m .... a mers foarte bine- 165 km până acuma. Si asta pe malul lacului Titicaca. Biţa este destul de încărcată, mai încarcată ca in turele de până acuma. Si cu walkmanul şi o casetă cu Roxette totul merge mai uşor. Câteodată este plictisitor, fiindcă strada e şnur vreo 15 km, fără dâmb sau curba. Lumea este foarte cumsecade, toată lumea ma salută. Mă enervez doar când copii sau adulţii zic: "Mister, dame plata!!" adică sa le dau bani.

Pe lângă stradă pasc alpacas (ca si lama). Vremea este ok, mult timp soare, dar şi înnorat din când în când. Poate am mai spus, dar soarele răsare pe la 5:30 aici, destul de puternic, şi la 17:30 este inturneric şi frig. Ultimele nopţi nu am prea dormit bine, fiindcă mă culc pe la 8 si cel târziu la 12 noaptea mă trezesc, mai adorm, şi de pe la 4 nu mai pot dormi normal .....

Cum mi-am făcut rost de viză, mă şi urc într-un bus şi mă duc la La Paz, apoi la Cochabamba. Marţi seara vreau să fiu la Santa Cruz, unde mă intâlnesc cu primii ajunşi din Germania.

© www.stefanroman.com 2001 - 2009
vizitatori